Ny leder i årets Mjøsfisker 2018. Ny leder i årets Mjøsfisker 2018.

  08.10.2018 Kl.16:20
Av Trond BjørnstadSteinar Bakke Moen og samboeren Frauke Bock Gjendal hadde fri denne onsdagen og bestemte seg for å pleie kjærligheten, så de reiste ut på Mjøsa for å fiske ørret. De hadde bestemt seg for å bruke en del timer på innsjøen, men slik skulle det ikke bli.

Ikke lange tiden etter de hadde kommet seg utpå og startet å fiske, så skjer det noe i overflaten der wobbleren svømmer. Det er en diger ørret på hele 85 cm som hugger over den, og setter seg fast. Frauke tar stanga og begynner å sveive. Femten minutter etterpå kommer ørreten på 8,6 kilo om bord i båten.
Når vi spør Frauke om det var vanskelig å få den store ørreten i håven, så forteller hun at det var heller vanskelig å få den ut av håven.

...Jeg var litt redd for å ta wobbleren ut av munnen på ørreten men heldigvis fikk jeg god hjelp av Steinar.

Frauke kan også fortelle at de hadde tenkt å sette ut ørreten igjen, men på grunn at det tok litt tid så fant de ut at den ikke ville klare seg. Da ble det endringer i planene og de bestemte seg for å ta fisken i land for ta vare på den. Planen nå er å få den røkt og resten blir det laget fiskesuppe av, forteller Frauke.

Er det noen som får røkt ørret i julegave? ...Nå ser Steinar stygt på meg, men vi får se om det er noen heldige utvalgte som kan få noe i julegave. Det er jo mye fisk.Vi gratulerer Team Helgøya med en flott fisk!Vis alle nyheter